Tudtad ezeket a meglepő tényeket a fehér színről?

A fehér színt gyakran társítják a tisztasággal és az egyszerűséggel. A fehér színnel kapcsolatban azonban számos meglepő tény van, amit a legtöbb ember nem tud.3 perc


A fehér színt gyakran tartják unalmas színnek. De valójában sok érdekes tény van a fehérről. Tudtad például, hogy a fehér szín a látható spektrum összes színéből áll? Vagy hogy a fehér színnek különböző kultúrákban különböző jelentése lehet?

Olvass tovább, hogy még több meglepő tényt megtudj a fehér színről.

Fehér nem létezik a természetben.

Pierre-Auguste Renoir, francia impresszionista festő, 1841-1919
 1. A fehér szín akromatikus, ami azt jelenti, hogy nincs árnyalata. A fekete az egyetlen másik szín, amely rendelkezik ezzel a tulajdonsággal.
 2. A fehér színt egyes keleti kultúrákban gyakran használják a halál és a túlvilág szimbólumaként. A fehér színt a szerencsével és a mennyországba való bejutással is összefüggésbe hozzák.
 3. A pápa 1566 óta mindig fehéret visel hivatalos megjelenései alkalmával. A fehér az áldozatvállalást és a tisztaságot jelképezi.
 4. A fehérnek nincsenek igazi „árnyalatai”; ehelyett csak a fehérség különböző fokozatai léteznek, mint például a világossárga, a középsárga, a sötétsárga és így tovább.
 5. A fehér sok nyugati kultúrában a tisztaságot és a tisztaságot jelképezi. Ezért az esküvőket gyakran templomokban vagy kápolnákban tartják, ahol fehéret használnak a dekorációhoz.
 6. Indiában az özvegyek hagyományosan fehér ruhát viselnek.
 7. A muszlimok fehér ruhát viselnek, amikor Mekkába utaznak.
 8. Mivel az összes hangot egy frekvenciává egyesíti, a fehér zajt „fehér” zajnak nevezik.
 9. A felnőtt válaszadók körében a fehér a fizikai környezet legnépszerűbb színe, de összességében viszonylag alacsonyan szerepel a kedvenc színek között.
 10. Ha egy LCD-képernyőről nézzük a fehér fényt, az valójában nem fehér; ez a zöld, a vörös és a kék fény kombinációja.
 11. A fehér az ókor óta az egyik legnépszerűbb művészeti szín. A legkorábbi feljegyzések arról, hogy az emberek krétával rajzoltak állatokat, Kr. e. 18 000-ből származnak, Franciaországból.
 12. A fehér nem létezik. Minden „fehér” tárgy sok különböző szín különböző intenzitású keverékét tartalmazza. A „fehér” világítás minden típusa pedig a színek különböző keverékét sugározza. Létezik azonban „igazi” fehér, ha tárgyakról vagy felületekről van szó. Amikor a fény egy valódi fehér tárgyra esik, az a spektrum minden színét visszaveri, anélkül, hogy elnyelné azokat. Ez a tulajdonsága teszi a legvilágosabb színné.
 13. Azt a helyet, ahol fehér köveket vagy sziklákat találnak, szentnek tartják, mert ott szellemek laknak.

Tudtad? A fehér RGB színkód = # FFFFFF = 255 * 65536 + 255 * 256 + 255 = (255,255,255) VÖRÖS = 255, ZÖLD = 255, KÉK = 255

Összefoglalva, a fehér szín több mint egy szín. A tisztaság és az ártatlanság szimbóluma. Az új kezdeteket is jelképezi. A fehér szín a helyzettől függően pozitív vagy negatív értelemben is megjelenhet. Akár új vállalkozásba kezdenénk, akár megházasodunk, akár gyermeket várunk, a fehér szín a frissességet, a reményt és az újdonságot jelképezheti.

Forrás

Utolsó frissítés: 2022.08.30.


Tetszett? Kérlek oszd meg

Bucee

Elhozzuk neked a legújabb és legjobb toplistákat, tényeket és érdekességeket. Minden nap a legjobb tartalmakat válogatjuk össze a világhálóról, hogy segítsünk neked valami újat tanulni vagy valami érdekeset felfedezni. Kövess minket, hogy naponta megkapd a legjobb listákat, tényeket és érdekességeket!