A didgeridoo zenéje: Dallamok különböző stílusokban

A Didgeridoo nagyon terápiás hangszer lehet. Az alacsony, rezgő frekvenciák rezonálhatnak a sejtjeinkkel, és visszahozhatnak minket az egyensúlyba. 3 perc


A didgeridoo egy rendkívül nyugtató hatású hangszer, amely csodákat művelhet az egészségeddel és jóléteddel. Ahhoz, hogy a hangot folyamatosan fenntartsák a didgeridoo-n játszók körkörös légzés technikát alkalmaznak. Ezt úgy érik el, hogy kiszorítják az arcukon tárolt levegőt, miközben az orron keresztül egyidejűleg belélegeznek. Bonyolultnak tűnhet, de sok gyakorlással meglehet ezt a technikát tanulni.

Motivációképpen néhány didgeridoo dal különböző stílusban.

1. Hilight Tribe – Didgedelik

A didgeridoo hagyományosan kivájt eukaliptuszfa ágakból, valamint vasfából, eukaliptuszból, bambuszból, agavéból és yucca fából készül.

2. Didgeridoo és dobok

3. Ananda Krishna Röösli

A didgeridoo-kat az észak-ausztráliai őslakosok készítik, vagy olyan emberek, akik Közép- és Észak-Ausztráliába utaznak az anyagokért.

4. Xavier Rudd – Lioness Eye

5. Jamiroquai – Journey To Arnhemland

Hosszúságuk miatt a didgeridoo-t általában ülve játsszák. A doboláshoz folyamatosan rezgő ajkakat használnak, miközben körkörös légzést alkalmaznak. A zenész az orrán keresztül lélegzik be, miközben egyszerre nyomja ki a levegőt a száján.

6. Yoon Hwan Kim – live in Perth Australia – 2016

7. Beatbox

A körkörös légzés adja a hangszer könnyen felismerhető hangját. A didgeridoo dübörgéséhez énekhangok is hozzáadhatók, hogy megváltoztassák a hangzást. A legtöbb hang az ausztrál állatok, mint például a dingó vagy a kookaburra hangjaihoz kapcsolódik.

8. Yigi Yigi – David Hudson

9. Didgeridoo Meets Orchestra

A didgeridoo-t elsősorban szertartásos táncokhoz és énekléshez használták. A szertartásos használaton kívül gyakran szórakoztatásra is használták. A didgeridoo-k még mindig fontos szerepet játszanak a fennmaradt kulturális szertartásokban Észak-Ausztráliában. A didgeridoo-játékok többsége ma az ausztrál őslakosok közösségeiben és világszerte szórakozás céljából történik.

10. Hogyan utánozzuk az állati hangokat a Didgeridoo-n

A British Medical Journal 2005-ös tanulmánya szerint a didgeridoo tanulás és játék csökkentette a horkolást és az alvási apnoét. Ezt úgy éri el, hogy erősíti a felső légutak izmait, ami segít nyitva maradni alvás közben. A körkörös légzéstechnika megtanulása után a játékos erősíti az izmait.

Utolsó frissítés: 2022.08.30.


Tetszett? Kérlek oszd meg

Bucee

Elhozzuk neked a legújabb és legjobb toplistákat, tényeket és érdekességeket. Minden nap a legjobb tartalmakat válogatjuk össze a világhálóról, hogy segítsünk neked valami újat tanulni vagy valami érdekeset felfedezni. Kövess minket, hogy naponta megkapd a legjobb listákat, tényeket és érdekességeket!