in

A legjobb Johnny Cash dalok

plusz néhány tény a “Man in Black-ről”

Johnny Cash legendás zenész volt, akinek karrierje több évtizedet ölelt fel, és olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Bob Dylan, Roy Orbison és még sokan mások. Hangja összetéveszthetetlen volt, de dalszövegei ugyanolyan lenyűgözőek voltak. A “Man in Black” minden idők egyik legikonikusabb énekese, és nehéz kiválasztani a legjobb Johnny Cash dalokat. De, megpróbáljuk.

Az énekes és a dalszerző legenda, 1955 és 2003 között különféle stílusú zenéket produkált. Johnny Cash életében több mint 70 albumot adott ki, és többségük olyan dal volt, amely örök klasszikussá vált. (forrás)

#1 Folsom Prison Blues

Amikor Johnny Cash 1955-ben először felvette ezt a dalt, nem is sejtette, hogy ez lesz a legnépszerűbb. Valójában pénzt próbált összegyűjteni egy fogoly családjának, aki a Folsom-börtönben töltötte az idejét. A dal sikere megnyitotta Cash karrierjét. A Folsom Prison Blues Grammy-t és országos közönséget szerzett neki.

#2 Johnny Cash – Hurt

2003. február 24-én Johnny Cash meghalt. A "Hurt" Cash utolsó, American IV: The Man Comes Around albumán jelent meg, amely 2002. november 5-én, öt hónappal a halála előtt. A dal akusztikus gitárral és könnyű dobbal kezdődik, mielőtt hangos, nehéz elektromos gitárrá épülne. A dal sötét szövegét Cash mély hangja és lágy, szomorú hangja alakítja.

#3 Johnny Cash – Ring of Fire

Csak 2 perc zene, de sokkal hosszabb ideig tartott megírni. A "Ring of Fire" esetében a felvétel két és fél óráig tartott, bár ez még mindig nem volt elegendő idő Cash minden ötletéhez. A dal végleges változatát a dal három különböző felvételéből állították össze, hogy megragadják Cash teljes látását, beleértve a gitárszólóját is. Cash a dalhoz az inspirációt feleségétől - June Carter-től - kapta. Cash a dalban mutatja be milyen hatással van Carter mindennapi életére.

#4 Johnny Cash és June Carter – Jackson

Johnny Cash és June Carter népszerű vidéki énekes duó volt az 1950-es és 1980-as évek között. Évtizedekig énekeltek együtt, bár csak 1968-ban házasodtak össze. Cash és Carter óriási hatással voltak az amerikai kultúrára, és zenéjükre még mindig emlékeznek.

#5 Johnny Cash – Personal Jesus

A "Personal Jesus", a Depeche Mode együttes kislemezként jelentette meg 1989-ben. A dal megjelenésekor sok kritikát kapott a keresztényektől a vallási témák és a vallás kérdése miatt. Johnny Cash-nek sikerült olyan feldolgozást készítenie a dalból, amely valójában jobb, mint az eredeti.

#7 Cry, Cry, Cry

A Cry Cry Cry című dalt Johnny Cash és Carl Perkins írta 1955-ben. Ez volt Johnny korai pályafutása egyik legsikeresebb kislemeze. A dal arról szól, hogy egy srác, aki csalódott a szeretője miatt, aki nem mutatja meg neki az igazi érzéseit. Annak ellenére, hogy a srác ideges és bántott, várni fog rá, és esetleg megbocsát neki, de csak akkor, ha megbocsátást kér tőle.

#8 Johnny Cash film (A nyughatatlan) – It Ain’t Me, Babe

A folk rock énekes, Bob Dylan írta, de 1964-ben Cash adta elő hatalmas sikerrel. A dal alapvetően egy férfiról szól, aki szakítani akar a barátnőjével, de nem akarja bántani.