Minden idők legjobb Johnny Cash dalai

Johnny Cash a country zenetörténet egyik legfontosabb alakja. Gyakran "fekete emberként" emlegetik.4 perc


Johnny Cash legendás zenész volt, akinek karrierje több évtizedet ölelt fel, és olyan zenészekkel dolgozott együtt, mint Bob Dylan, Roy Orbison és még sokan mások. Hangja összetéveszthetetlen volt, de dalszövegei ugyanolyan lenyűgözőek voltak. A „Man in Black” minden idők egyik legikonikusabb énekese, és nehéz kiválasztani a legjobb Johnny Cash dalokat. De, megpróbáljuk.

Az énekes és a dalszerző legenda, 1955 és 2003 között különféle stílusú zenéket produkált. Johnny Cash életében több mint 70 albumot adott ki, és többségük olyan dal volt, amely örök klasszikussá vált.

1. Folsom Prison Blues

Amikor Johnny Cash 1955-ben először felvette ezt a dalt, nem is sejtette, hogy ez lesz a legnépszerűbb. Valójában pénzt próbált összegyűjteni egy fogoly családjának, aki a Folsom-börtönben töltötte az idejét. A dal sikere megnyitotta Cash karrierjét. A Folsom Prison Blues Grammy-t és országos közönséget szerzett neki.

Tudtad? Pályafutása során 96 albumot és több mint 1500 dalt rögzített.


2. Johnny Cash – Hurt

február 24-én Johnny Cash meghalt. A „Hurt” Cash utolsó, American IV: The Man Comes Around albumán jelent meg, amely 2002. november 5-én, öt hónappal a halála előtt. A dal akusztikus gitárral és könnyű dobbal kezdődik, mielőtt hangos, nehéz elektromos gitárrá épülne. A dal sötét szövegét Cash mély hangja és lágy, szomorú hangja alakítja.


3. Johnny Cash – Ring of Fire

Csak 2 perc zene, de sokkal hosszabb ideig tartott megírni. A „Ring of Fire” esetében a felvétel két és fél óráig tartott, bár ez még mindig nem volt elegendő idő Cash minden ötletéhez. A dal végleges változatát a dal három különböző felvételéből állították össze, hogy megragadják Cash teljes látását, beleértve a gitárszólóját is. Cash a dalhoz az inspirációt feleségétől – June Carter-től – kapta. Cash a dalban mutatja be milyen hatással van Carter mindennapi életére.


4. Johnny Cash és June Carter – Jackson

Johnny Cash és June Carter népszerű vidéki énekes duó volt az 1950-es és 1980-as évek között. Évtizedekig énekeltek együtt, bár csak 1968-ban házasodtak össze. Cash és Carter óriási hatással voltak az amerikai kultúrára, és zenéjükre még mindig emlékeznek

Tudtad? Johnny Cash születési neve J.R. Cash volt.


5. Johnny Cash – Personal Jesus

A „Personal Jesus”, a Depeche Mode együttes kislemezként jelentette meg 1989-ben. A dal megjelenésekor sok kritikát kapott a keresztényektől a vallási témák és a vallás kérdése miatt. Johnny Cash-nek sikerült olyan feldolgozást készítenie a dalból, amely valójában jobb, mint az eredeti.

6. Cry, Cry, Cry

A Cry Cry Cry című dalt Johnny Cash és Carl Perkins írta 1955-ben. Ez volt Johnny korai pályafutása egyik legsikeresebb kislemeze. A dal arról szól, hogy egy srác, aki csalódott a szeretője miatt, aki nem mutatja meg neki az igazi érzéseit. Annak ellenére, hogy a srác ideges és bántott, várni fog rá, és esetleg megbocsát neki, de csak akkor, ha megbocsátást kér tőle.


7. Johnny Cash – Man in black (dalszöveg)

Cash fekete színű ruhák viselése a színpadon olyannyira hangsúlyos volt, hogy idővel legendája részévé vált, és ezzel megkapta a „Fekete ember” nevet.

Tudtad? Johnny Cash alig néhány hónappal June Carter Cash után halt meg.

Összefoglalva, ezek a valaha írt legjobb Johnny Cash-dalok. Időtlen klasszikusok, amelyeket az elkövetkező generációk is élvezni fognak. És ha te is Johnny Cash rajongó vagy, mindenképpen oszd meg velünk kedvenc dalaidat az alábbi hozzászólásokban.

Hallgasd Spotify-on


Források


Utolsó frissítés: 2022.08.30.


Tetszett? Kérlek oszd meg

Bucee

Elhozzuk neked a legújabb és legjobb toplistákat, tényeket és érdekességeket. Minden nap a legjobb tartalmakat válogatjuk össze a világhálóról, hogy segítsünk neked valami újat tanulni vagy valami érdekeset felfedezni. Kövess minket, hogy naponta megkapd a legjobb listákat, tényeket és érdekességeket!