Szereted az ABBA-t? Itt van a 9 legnagyobb slágerük

A "Dancing Queen"-től a "Mamma Mia"-ig ezek azok a dalok, amelyek az ABBA-t világszenzációvá tették.4 perc


Az ABBA egy svéd popegyüttes volt, amelyet 1972-ben Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson és Anni-Frid Lyngstad alapított Stockholmban. Az együttes neve a keresztnevük kezdőbetűinek betűszava. A könnyűzene történetének egyik legsikeresebb kereskedelmi előadásává váltak, 1974 és 1982 között világszerte a slágerlisták élén álltak.

1. Dancing Queen

1976-ban a svéd popegyüttes, az ABBA kiadta „Dancing Queen” című kislemezét, amely hamar világszenzációvá vált. A dal több országban is a slágerlisták élére került, és még ma, 45 évvel később is népszerű. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az ABBA „Dancing Queen” című dala időtlen klasszikus.

Mi az, ami ennyire különlegessé teszi ezt a dalt? Először is, a fülbemászó dallamot lehetetlen elfelejteni. Ha egyszer meghallod, nem tudod megállni, hogy ne énekeld. És ki ne szeretne táncolni, amikor ezt a dalt hallja? Lehetetlen mozdulatlanul maradni, amikor meghallod a nyitó ütemeket.


2. Take A Chance On Me

1977-ben az Abba kiadta egyik legismertebb és legnépszerűbb dalát, a „Take a Chance on Me”-t. A dal arról szól, hogy kockáztassunk a szerelemben, és ez az üzenet még ma is hatással van az emberekre. Ha olyan dalt keresel, amely segít abban, hogy vállald a kockázatot a szerelemben, a „Take a Chance on Me” tökéletes választás.


3. Mamma Mia

Az 1975-ben megjelent „Mamma Mia” egy fiatal nőről szól, aki éppen férjhez készül menni. A dal mind a menyasszony, mind az édesanyja érzelmeit tükrözi. A dalszöveg az anya szemszögéből szól, aki a saját esküvője napjára emlékezik vissza.

A dal azonnal sláger lett, több országban is az első helyen szerepelt. Azóta számos előadó feldolgozta, és még egy sikeres filmmusical is készült belőle.


4. Knowing Me, Knowing You

A Knowing Me, Knowing You című daluk a kommunikáció és a megértés fontosságáról szól egy kapcsolatban. Arra emlékeztet, hogy őszintének kell lennünk magunkkal és a partnerünkkel, ha azt akarjuk, hogy a kapcsolatunk tartós legyen.


5. S.O.S.

A svéd szuperegyüttes, az Abba leginkább olyan felpörgetett popslágereiről ismert, mint a „Dancing Queen” és a „Mamma Mia”. De az együttesnek voltak szívszorító balladái is, mint például az „S.O.S.”. A dal, amelyet a zenekar tagja, Benny Andersson írt, egy összeomlás szélén álló kapcsolatról szól. Ez volt az egyik első Abba-dal, amely ilyen sötét témát dolgozott fel, és a mai napig a rajongók kedvence.


6. Super Trouper

1980-ban az ABBA kiadta hetedik stúdióalbumát, a Super Troupert. Az album kereskedelmi siker volt, több országban is a slágerlisták élére került. A lemezen található a címadó dal, amely az együttes egyik legnépszerűbb dala lett.


7. Waterloo

Az Eurovízió leghíresebb győztese az ABBA, akik 1974-ben nyerték meg a versenyt a „Waterloo” című dalukkal. Az ABBA Eurovíziós győzelme segített beindítani karrierjüket, és minden idők egyik legkelendőbb zenei együttesévé váltak.


8. The Winner Takes It All

A „The Winner Takes It All” egy történet egy kapcsolatról, amely véget ért, és a hátrahagyott személyről. A dalszöveg tele van érzelmekkel, és a dalt az évek során számos előadó feldolgozta.


9. Fernando

A „Fernando” egy ballada, amely egy háborúban harcoló katona történetét meséli el. A katona visszaemlékezik az otthonára és a szeretteire. A dal a magány és a honvágy érzését tükrözi, amelyet a katonák gyakran éreznek, amikor távol vannak otthonuktól.

Utolsó frissítés: 2022.08.31.


Tetszett? Kérlek oszd meg

3 shares
Bucee

Elhozzuk neked a legújabb és legjobb toplistákat, tényeket és érdekességeket. Minden nap a legjobb tartalmakat válogatjuk össze a világhálóról, hogy segítsünk neked valami újat tanulni vagy valami érdekeset felfedezni. Kövess minket, hogy naponta megkapd a legjobb listákat, tényeket és érdekességeket!