15 legszomorúbb dal, amitől sírva fakadhatsz

Összegyűjtöttünk néhányat a legszomorúbb dalok közül, hogy segítsünk feldolgozni az érzelmeidet. 7 perc


Ha szomorú dalokról van szó, nincs hiány a választási lehetőségekből. Akár olyan dalt keresel, amire sírni tudsz egy szakítás után, akár olyat, ami tökéletesen megragadja a veszteség érzését, biztosan van egy szomorú dal a számodra.

Akár nehéz időszakon mész keresztül, akár csak egy jó kis sírásra van szükséged, ezek a szomorú dalok biztosan megteszik a hatásukat.

1. Evanescence – My Immortal

A My Immortal az amerikai rockzenekar, az Evanescence debütáló stúdióalbuma. 2003. szeptember 27-én jelent meg a Wind-up Records révén, ez volt az egyetlen album, amelyet az Evanescence eredeti összeállítása készített, és 2003 májusától júniusig a Tennessee állambeli Nashville-i Cloud Room-ban vették fel. „A halálról szóló szomorú dalok” gyűjteménye, és a zene számos műfajának, köztük a gótikus rock, a death metal és a popzene hatásait tartalmazza.

2. Johnny Cash – Hurt

A Hurt egy Johnny Cash amerikai zenész által írt és rögzített dal. Eredetileg 2002-ben megjelent American VI: Ain’t No Grave albumán jelent meg. Egy hónappal az album megjelenése után Cash meghalt. A dal később a Billboard Hot Country Songs toplistájának második számú slágere lett, és a Hot 100-as lista második helyének csúcsát érte el.

3. Green Day – Wake Me Up When September Ends

A Green Day rockzenekar 2004-ben adta ki hetedik stúdióalbumát, az American Idiot-ot. Ez az album olyan nagy lemezeket produkált, mint a „Boulevard of Broken Dreams” és „Wake Me Up When September Ends”, több mint 15 millió példányban kelt el világszerte.

4. The Beatles – Yesterday

Ezt a dalt 1965. július 15-én adták ki.  A dalt Paul McCartney írta válaszul a Jane Asherrel való kapcsolatának nemrégiben bekövetkezett szakadására. A legismertebb szomorú szerelmes dalok egyike.

5. Eminem – Stan ft. Dido

Eminem az egyik legsikeresebb művész az egész világon. Világszerte több mint 100 millió lemezt adott el, és a 2000-es évek legtöbb lemezt eladott rappere. A legsikeresebb album, a The Eminem Show, amely 2002-ben jelent meg, az első héten 1,76 millió példányban kelt el. Szövegei egyaránt dühösek, ugyanakkor kreatívak, így minden idők egyik legvitatottabb művésze.

6. Radiohead – Creep

A Creep a Radiohead harmadik albumának, a Pablo Honey-nak 1993-ban kiadott kislemeze. A dal a 37. helyet foglalta el a Rolling Stone minden idők legnagyobb dalainak listáján. A dal olyan filmekben szerepelt, mint a „High Fidelity” és a „13 Going on 30”.

7. Christina Aguilera – Hurt

Christina Aguilera „Hurt” című dala egy gyönyörű ballada mély üzenettel. A dalszöveg a szerelem fájdalmáról szól, és arról, hogy mennyire tud fájni. A dal nagyon átélhető, és sokan tudnak azonosulni a szöveggel. Christina Aguilera hangja nagyon erőteljes és érzelmes, és tökéletesen adja elő a szöveget. A dal nagyon megható és megindító.

8. Queen – The Show Must Go On

A „Queen” nevet a Flash és a The Pan „Queen” dalából vették át. Az 1971-ben Londonban alakult Queen eredeti felállásában Freddie Mercury (1991-ben elhunyt) énekes, John Deacon basszusgitáros, Roger Taylor dobos és Brian May gitáros (aki még mindig a Queen zászlaja alatt turnézik) szerepelt. A zenekar legkorábbi műveire a progresszív rock, a hard rock és a heavy metal hatott, de a zenekar fokozatosan hagyományosabb és rádióbarátabb művekbe kezdett lágyabb ének és rock balladák beépítésével. Az együttes első slágere, a “Killer Queen” 1974-ben jelent meg a második “Queen II” albumán.

9. Don McLean – American Pie (Good quality)

Az „American Pie” Don McLean dala, a 70-es évek egyik legnépszerűbb dala. A dal McLean emlékeiről szól arról a „napról, amikor a zene meghalt”, amikor Buddy Holly, Ritchie Valens és a Big Bopper 1959-ben egy repülőgép-balesetben életét vesztette. Az American Pie „zene” szintén tizenéves éveinek végét szimbolizálja, amikor McLean főiskolára készült. 1971-ben jelent meg kislemezként.

10. Dance With The Devil – Immortal Technique

A Dance With the Devil albumban a Immortal Technique bemutatja az emberek valódi erejét. Világos képet fest arról, hogy mi zajlik politikailag Amerikában, és hogyan befolyásolja az alsóbb osztályt. Példaként említhetjük a Dance With the Devil című dalt, amelyben egy testvérét meséli el, aki bandába fog csatlakozni, de aztán hitt testvérei potenciáljában, és megakadályozta, hogy csatlakozzon.

11. Adele – When We Were Young

Adele „When We Were Young” című dala nosztalgikus ballada a fiatalság szépségéről és az öregedés elkerülhetetlenségéről. A dal Adele 25 című albumának második kislemezeként jelent meg, és több országban is a top 10-es listák élére került.

12. Pearl Jam – Black

1991-ben a Pearl Jam kiadta debütáló albumát, a Ten-t. Az albumon szerepelt a „Black” című dal, amely a későbbiekben a zenekar egyik legnépszerűbb és legikonikusabb dalává vált.

A „Black” egy kísérteties és érzelmes ballada, amely a veszteség és a gyász súlyos témáit dolgozza fel. A „Black” szövege közvetlen és lényegre törő, és egy olyan ember képét festi le, aki küzd a fájdalmával és a gyászával. A dal egyszerre szomorú és gyönyörű, és évtizedek óta visszhangra talál a rajongók körében.

13. Nirvana – Something In The Way (Live On MTV Unplugged Unedited

A Nirvana a 90-es évek elején vitathatatlanul a világ egyik legnagyobb zenekara volt. A zenekar frontembere, Kurt Cobain vonakodó sztár volt, a magánélete zűrzavaros és sötét volt. 1994-ben öngyilkosságot követett el.

14. R.E.M. – Everybody Hurts

Közel 30 év telt el az R.E.M. „Everybody Hurts” című dalának megjelenése óta, de a dal még mindig visszhangot kelt az emberekben szerte a világon. A dalszöveg, amely vigasztaló szavakat kínál a bajba jutottaknak, a nehéz időkben is visszhangra talált a rajongók körében.

A dalt az énekes Michael Stipe és a basszusgitáros Mike Mills írta a zenekar számára különösen nehéz időszakban. Olyan balladát próbáltak kitalálni, amely megragadja azt a fájdalmat és elszigeteltséget, amit sokan éreznek.

Az eredmény egy gyönyörű és megható dal lett, amely számtalan embernek segített át a nehéz időkön. Emlékeztet arra, hogy mindannyian együtt vagyunk, és hogy valaki odakint megérti, min mész keresztül.

15. Eric Clapton – Tears In Heaven

A Tears in Heaven egy Grammy-díjas dal, Eric Clapton és Will Jennings írta. Clapton Unplugged albumán szerepelt, és 1992-ben jelent meg kislemezként. Ezt az a gyász inspirálta, amelyet Clapton érzett négyéves fia, Conor véletlen halála miatt. A „Tears in Heaven” 1993-ban három Grammy-díjat nyert: Az év lemeze, Az év dala és a Legjobb férfi pop énekes kategóriákban.

Összefoglalva, a legszomorúbb dalok gyakran azok, amelyek átsegíthetnek minket a saját nehéz időszakunkon. Vigaszt, vigaszt és megértést nyújthatnak, amit máshol nehéz lehet megtalálni. Tehát legközelebb, ha rosszul érzed magad, tedd fel ezek közül a dalok közül valamelyiket, és hagyd, hogy érezd, amit érezned kell.

Utolsó frissítés: 2022.08.30.


Tetszett? Kérlek oszd meg

Bucee

Elhozzuk neked a legújabb és legjobb toplistákat, tényeket és érdekességeket. Minden nap a legjobb tartalmakat válogatjuk össze a világhálóról, hogy segítsünk neked valami újat tanulni vagy valami érdekeset felfedezni. Kövess minket, hogy naponta megkapd a legjobb listákat, tényeket és érdekességeket!