in

A legjobb szomorú zenék

Amikor szomorúnak érzed magad a zene gyakran a legkönnyebb módja az érzelmek feldolgozásának. De melyek a minden idők legjobb szomorú dalai? A szomorú zenének sokféle fajtája létezik, a blues-tól a rockon át a hip-hop-ig. A szomorú zene szólhat szerelemről, halálról vagy más negatív élethelyzetről. A legjobb szomorú dalok azok, amelyek valóban szíven ütnek.

#1 Evanescence – My Immortal

A My Immortal az amerikai rockzenekar, az Evanescence debütáló stúdióalbuma. 2003. szeptember 27-én jelent meg a Wind-up Records révén, ez volt az egyetlen album, amelyet az Evanescence eredeti összeállítása készített, és 2003 májusától júniusig a Tennessee állambeli Nashville-i Cloud Room-ban vették fel. "A halálról szóló szomorú dalok" gyűjteménye, és a zene számos műfajának, köztük a gótikus rock, a death metal és a popzene hatásait tartalmazza.

#2 Johnny Cash – Hurt

A Hurt egy Johnny Cash amerikai zenész által írt és rögzített dal. Eredetileg 2002-ben megjelent American VI: Ain't No Grave albumán jelent meg. Egy hónappal az album megjelenése után Cash meghalt. A dal később a Billboard Hot Country Songs toplistájának második számú slágere lett, és a Hot 100-as lista második helyének csúcsát érte el.

#3 Green Day – Wake Me Up When September Ends

A Green Day rockzenekar 2004-ben adta ki hetedik stúdióalbumát, az American Idiot-ot. Ez az album olyan nagy lemezeket produkált, mint a "Boulevard of Broken Dreams" és "Wake Me Up When September Ends", több mint 15 millió példányban kelt el világszerte.

#5 Eminem – Stan ft. Dido

Eminem az egyik legsikeresebb művész az egész világon. Világszerte több mint 100 millió lemezt adott el, és a 2000-es évek legtöbb lemezt eladott rappere. A legsikeresebb album, a The Eminem Show, amely 2002-ben jelent meg, az első héten 1,76 millió példányban kelt el. Szövegei egyaránt dühösek, ugyanakkor kreatívak, így minden idők egyik legvitatottabb művésze.

#8 Queen – The Show Must Go On

A "Queen" nevet a Flash és a The Pan "Queen" dalából vették át. Az 1971-ben Londonban alakult Queen eredeti felállásában Freddie Mercury (1991-ben elhunyt) énekes, John Deacon basszusgitáros, Roger Taylor dobos és Brian May gitáros (aki még mindig a Queen zászlaja alatt turnézik) szerepelt. A zenekar legkorábbi műveire a progresszív rock, a hard rock és a heavy metal hatott, de a zenekar fokozatosan hagyományosabb és rádióbarátabb művekbe kezdett lágyabb ének és rock balladák beépítésével. Az együttes első slágere, a “Killer Queen” 1974-ben jelent meg a második “Queen II” albumán.

#9 Don McLean – American Pie (Good quality)

Az "American Pie" Don McLean dala, a 70-es évek egyik legnépszerűbb dala. A dal McLean emlékeiről szól arról a "napról, amikor a zene meghalt", amikor Buddy Holly, Ritchie Valens és a Big Bopper 1959-ben egy repülőgép-balesetben életét vesztette. Az American Pie "zene" szintén tizenéves éveinek végét szimbolizálja, amikor McLean főiskolára készült. 1971-ben jelent meg kislemezként.

#10 Dance With The Devil – Immortal Technique

A Dance With the Devil albumban a Immortal Technique bemutatja az emberek valódi erejét. Világos képet fest arról, hogy mi zajlik politikailag Amerikában, és hogyan befolyásolja az alsóbb osztályt. Példaként említhetjük a Dance With the Devil című dalt, amelyben egy testvérét meséli el, aki bandába fog csatlakozni, de aztán hitt testvérei potenciáljában, és megakadályozta, hogy csatlakozzon.

#13 Nirvana – Something In The Way (Live On MTV Unplugged Unedited,

A Nirvana a 90-es évek elején vitathatatlanul a világ egyik legnagyobb zenekara volt. A zenekar frontembere, Kurt Cobain vonakodó sztár volt, a magánélete zűrzavaros és sötét volt. 1994-ben öngyilkosságot követett el.

#15 Eric Clapton – Tears In Heaven

A Tears in Heaven egy Grammy-díjas dal, Eric Clapton és Will Jennings írta. Clapton Unplugged albumán szerepelt, és 1992-ben jelent meg kislemezként. Ezt az a gyász inspirálta, amelyet Clapton érzett négyéves fia, Conor véletlen halála miatt. A "Tears in Heaven" 1993-ban három Grammy-díjat nyert: Az év lemeze, Az év dala és a Legjobb férfi pop énekes kategóriákban.