Melyek a legviccesebb Jim Carrey filmek?

Az "Ace Ventura"-től a "Maszk"-ig, ezek Jim Carrey legjobb vicces filmjei10 perc


Egy jót szeretnél nevetni? Jim Carrey évtizedek óta megnevetteti az embereket. Egyedi humorának köszönhetően a világ egyik legsikeresebb humoristája lett. Ha rajongsz a filmjeiért, akkor ez a lista neked szól. Az Ace Ventura című filmtől kezdve: Pet Detective-től a Truman Show-ig ezek a legviccesebb Jim Carrey-filmek.

1. Ace Ventura 2.: Hív a természet

ace-ventura-hiv-a-termeszet

Az Ace Ventura teljesen új kalandba kerül. Ezúttal egy Fulton Greenwall nevű felfedező új ügyet ad neki Afrikában, hogy megtalálják a Wachati és Wachootoo törzsek szent denevérét. Ace feladata, hogy megtalálja a szent denevért, mielőtt a két törzs vad háborúba keveredne!

Tudtad? Annak ellenére, hogy karrierje Hollywoodban indult be, Jim Carrey eredetileg Newmarketből, a kanadai Torontó egyik külvárosából származik.


2. A Minden6ó (Bruce Almighty)

A történet egy férfiról szól, aki istenhez hasonló képességeket kap, majd ezeket vicces módon használja fel. Carrey Bruce Nolan szerepében nyújtott alakítása elsőrangú, és úgy kelti életre a karaktert, ahogyan csak ő tudja. A mellékszereplők is nagyszerűek: Jennifer Aniston játssza Bruce szerelmét, Morgan Freeman pedig Istent. A Carrey és Aniston közötti kémia tagadhatatlan, és ez segít még viccesebbé tenni a filmet. Ha egy jót szeretnél nevetni, akkor a Bruce Almightyval nem tudsz melléfogni.


3. Ace Ventura 1.

Ace Ventura: Pet Detective volt Jim Carrey áttörő szerepe, és könnyű megérteni, hogy miért. A film tele van a színész jellegzetes fizikai komikumával és túlzó arckifejezéseivel. Bár a cselekmény elég nevetséges, Carrey alakítása annyira fergeteges, hogy lehetetlen nem élvezni. Ha egy nevetős vígjátékra vágysz, az Ace Venturát mindenképpen érdemes megnézni.

„Szerintem mindenkinek gazdagnak és híresnek kellene lennie, és mindent meg kellene tennie, amiről valaha is álmodott, hogy lássák, hogy nem ez a megoldás.”

Jim Carrey

4. Dumb és Dumber 1. – Dilibogyók

Az 1993-as „Dumb és Dumber” című filmben két barát, Harry és Lloyd országjáró útra indul, hogy egy pénzzel teli aktatáskát visszaadjon jogos tulajdonosának. Útközben számos őrült helyzetbe kerülnek, amelyek közül egyikhez sincsenek különösebben felkészülve. Az eredmény egy fergeteges film, amely mára kultikus klasszikussá vált.

Hiányos intelligenciájuk ellenére Harrynek és Lloydnak sikerül a legtöbb kihíváson átverekedniük magukat. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor még az együttes hülyeségük sem elég ahhoz, hogy kihúzzák őket a bajból. Különösen igaz ez, amikor a nőkkel kell megbirkózniuk. Egyikük sem túl jó a társas jelek leolvasásában, ami gyakran vezet kínos helyzetekhez.


5. Dumb és Dumber Kettyó

A Dumb és Dumber 2 egy 2014-es amerikai vígjáték, amelyet Peter Farrelly írt és rendezett. Az 1994-es Dumb és Dumber című film folytatása. A cselekmény Harry Dunne-t (Jeff Daniels) és Lloyd Christmas-t (Jim Carrey) követi, akik egy országjáró útra indulnak, hogy megtalálják Harry rég elveszett lányát, akit örökbe adtak.

Útközben az ostoba duó számos komikus kalandba keveredik, többek között egy ékszertolvaj csoportba keveredik, és az FBI körözi őket. A filmben több olyan színész is feltűnik, akik az eredeti filmben is szerepeltek, köztük Lauren Holly, Mike Starr és Charles Rocket.


6. A Kábelbarát

Kábelbarát

A Jim Carrey főszereplésével készült 1996-os The Cable Guy című filmben Carrey karaktere megszállottjává válik egy ügyfélnek, akinek kábelt szerel. Ezután zaklatja a férfit és a családját, hogy megpróbáljon összebarátkozni vele. A film vegyes kritikákat kapott, de kasszasiker lett.


7. A Maszk

Jim Carrey a Maszk című filmben Stanley Ipkiss-t alakítja, aki egy banki alkalmazott, aki egy titokzatos maszkot viselve zokni-öltönyös, zöld arcú szuperhőssé változik. A Maszk hatalmas kasszasiker volt, világszerte több mint 350 millió dolláros bevételt hozott. A film cselekménye Ipkiss azon igyekezete körül forog, hogy udvaroljon a gyönyörű énekesnőnek, Tina Carlyle-nak (Cameron Diaz), miközben elkerüli a rendőrfőnököt, aki megpróbálja elkapni őt.

A Maszk az egyik első olyan film volt, amely sikeresen ötvözte az élőszereplős és a CGI-animációt, Jim Carrey alakítása pedig a kritikusok elismerését váltotta ki. A Maszkban szerepel egy ikonikus jelenet is, amelyben Ipkiss vadul táncol a „Cuban Pete”-re, ami azóta Carrey egyik jellegzetes mozdulatává vált.

Készen álltok és képesek vagytok gyönyörű dolgokat tenni ebben a világban, és amikor ma átlépitek ezeket az ajtókat, csak két választásotok lesz: szeretet vagy félelem. Válaszd a szeretetet, és soha ne hagyd, hogy a félelem a játékos szíved ellen fordítson.”

Jim Carrey

8. Hanta boy

Hanta boy

A Liar Liar egy 1997-es amerikai vígjátékfilm, amelyet Tom Shadyac rendezett, Paul Guay és Stephen Mazur írt. A film főszereplője Jim Carrey, mint Fletcher Reede, egy gyors beszédű ügyvéd és megrögzött hazudozó, aki miután fia, Max (Justin Cooper) azt kívánja apjától, hogy 24 órán át ne hazudjon, képtelen erre.

A cselekmény Fletcher Reede-et követi, aki sikertelenül próbálja megakadályozni fia kívánságának teljesülését. Eközben Fletchernek meg kell küzdenie azzal, hogy milyen következményekkel jár, ha igazat mond a környezetében élőknek. A nap előrehaladtával Fletcher világa kezd összeomlani, amikor hazugságról hazugságra derül fény.


9. The Truman Show

A Truman Show egy 1998-as amerikai sci-fi vígjáték-dráma film. A film főszereplője Jim Carrey, mint Truman Burbank, egy férfi, aki hétköznapi életet élt, amely – tudtán kívül – egy óriási díszletben zajlik, amelyet színészek népesítenek be egy róla szóló, napi 24 órás tévéműsor számára. Christof (Ed Harris), a „The Truman Show” alkotója és vezető producere, figyelemmel kíséri Truman életét a televízióban, és manipulálja a környezetét, többek között bemutatja feleségét, Merilt (Laura Linney), mint színésznőt, akit Truman feleségének szerepére szerződtettek a showban.


10. Az Igenember

Igenember

A Yes Man című filmben Jim Carrey karaktere, Carl Allen egy negatív személyiség, aki mindig mindenre nemet mond. Miután részt vesz egy önsegítő szemináriumon, elhatározza, hogy megváltoztatja az életét azzal, hogy mindenre igent mond. Ez az új hozzáállás érdekes és komikus kalandokba sodorja. Útközben Carl megismerkedik egy Allison nevű lánnyal (Zooey Deschanel alakítja), akibe beleszeret. Az Igenember története egy szórakoztató és könnyed film, amely jó érzéssel tölti el az embert.


11. Én és én meg az Irén

Az Én, én és Irene című 2000-es filmben Jim Carrey egy disszociatív identitászavarban (DID) szenvedő férfit alakít. A film az ő karakterét, Charlie Baileygates-t követi, aki megpróbál megbirkózni az állapotával.

Charlie egy Rhode Island-i állami rendőr, aki mindig udvarias és jól nevelt. Van azonban egy Hank nevű kettéhasadt személyisége, amely akkor tör a felszínre, amikor Charlie stressz alatt van. Hank Charlie teljes ellentéte; goromba, durva, és gyakran kerül fizikai összetűzésbe.

Miközben Charlie azon fáradozik, hogy Hanket kordában tartsa, megismerkedik egy Irene nevű nővel (Renée Zellweger alakítja). Ők ketten hamar egymásba szeretnek, de kapcsolatukat Hank bohóckodása megnehezíti. Végül Charlie-nak meg kell tanulnia elfogadni személyiségének mindkét oldalát, hogy boldog életet élhessen Irene-nel.


12. Mr. Popper pingvinjei

A Mr. Popper pingvinjei egy 2011-es amerikai filmvígjáték Mark Waters rendezésében és Jim Carrey főszereplésével. A Sean Anders és John Morris által írt forgatókönyv Richard Atwater 1938-as Mr. Popper pingvinjei című könyvén alapul.

Tom Popper (Jim Carrey) sikeres üzletember, akinek mindene megvan, amire csak vágyhat – kivéve a társaságot. Világa a feje tetejére áll, amikor elhunyt felfedező apjától hat pingvint örököl.

Hűséges házvezetőnője, Mrs. Juicetoe (Carla Gugino) segítségével Tom megtanulja, hogyan gondoskodjon új pingvinbarátairól, és közben felfedezi az apaság örömeit.


13. Dick és Jane Trükkjei

Ha Jim Carrey Fun with Dick and Jane című filmjéről van szó, a történet tele van nevetéssel. Carrey alakítja Dicket, egy férfit, aki elveszíti a munkáját, majd a bűnözés felé fordul, hogy megéljen. A film főszereplője Jane (Téa Leoni), Dick sokat szenvedő felesége is. Ők ketten együtt mindenféle bolondos bohóckodásba keverednek, a közönség legnagyobb szórakoztatására.

Carrey ebben a filmben a legjobb komédiázóját nyújtja, ami rendkívül mulatságos pillanatokat eredményez. A történetnek van néhány megható pillanata is, köszönhetően Carrey és Leoni erős alakításának. Ha egy jót szeretnél nevetni, a Jim Carrey-féle Fun with Dick and Jane-t mindenképpen érdemes megnézni.

Forrás

Utolsó frissítés: 2022.08.26.


Tetszett? Kérlek oszd meg

Bucee

Elhozzuk neked a legújabb és legjobb toplistákat, tényeket és érdekességeket. Minden nap a legjobb tartalmakat válogatjuk össze a világhálóról, hogy segítsünk neked valami újat tanulni vagy valami érdekeset felfedezni. Kövess minket, hogy naponta megkapd a legjobb listákat, tényeket és érdekességeket!