Top 10 Angelina Jolie film: Tisztelgés Hollywood királynője előtt

Ezek a filmek a legjobbak közé tartoznak, amelyekben Angelina Jolie szerepelt.6 perc


Az elmúlt években Angelina Jolie legalább annyira ismert lett humanitárius munkájáról, mint filmszerepeiről. Oscar-díjas színésznő és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) különmegbízottja. Jolie számos különböző műfajú filmben szerepelt, de talán leginkább akciószerepeiről ismert. Íme néhány az eddigi legjobb filmjei közül.

1. Lara Croft: Tomb Raider (2001)

 Lara Croft: Tomb Raider (2001)

A Lara Croft: Tomb Raider egy 2001-es amerikai akció-kalandfilm, amely az azonos című népszerű videojáték-sorozat alapján készült.

A film Lara Croftot követi, aki versenyt fut az idővel, hogy visszaszerezzen egy ősi ereklyét, a Sciont, mielőtt az egy Reza Zayed nevű könyörtelen üzletember kezébe kerülne. Útközben csapdákkal, veszélyes állatokkal és rivális sírrablókkal kell megküzdenie, miközben megpróbál egy lépéssel Zayed előtt járni.


2. Adatrablók (Hackers)(1995)

Az 1995-ös Hackers című filmben egy csapat tehetséges középiskolás diák egy nagyszabású vállalati összeesküvés közepén találja magát. A karizmatikus Dade Murphy (Jonny Lee Miller alakítja) vezetésével számítógépes képességeiket kell felhasználniuk, hogy túljárjanak az elhallgattatásukra törekvő hatalmas erők eszén.

A film sok szempontból megelőzte korát. Pontosan megjósolta a közösségi média felemelkedését és azt, ahogyan a fiatalok a technológiát fogják használni a kommunikációra és az egymással való kapcsolatteremtésre.


3. Demóna (Maleficent) (2014)

Demóna (Maleficent) (2014)

Az 1959-es klasszikus Disney-animációs film, a Csipkerózsika élőszereplős újragondolása. Ebben a változatban Maleficent (Angelina Jolie alakítja) nem egyszerűen egy rosszfiú, aki megátkozza Csipkerózsikát (Elle Fanning alakítja). Ő egy összetett és érdekes karakter, saját motivációkkal és háttértörténettel. A film vizuálisan lenyűgöző, Jolie alakítása pedig magával ragadó. Mindenképpen érdemes megnézni.


4. Észvesztő (Girl, Interrupted) (1999)

1999-es amerikai pszichológiai drámafilm James Mangold rendezésében, Winona Ryder, Angelina Jolie, Brittany Murphy, Whoopi Goldberg és Vanessa Redgrave főszereplésével. A film Susanna Kaysen 1993-as, azonos című memoárja alapján készült, és a mentális betegséggel és az öngyilkossággal foglalkozik.

Ryder játssza Kaysen szerepét, aki egy fiatal nő, akinél borderline személyiségzavart diagnosztizálnak, és pszichiátriai kórházba küldik kezelésre. Ott találkozik Jolie karakterével, Lisa Rowe-val, a lázadó, szociopata hajlamokkal rendelkező beteggel. Ők ketten összebarátkoznak, és barátságuk segít Kaysennek kilábalni a betegségéből.


5. Wanted (2008)

Wanted (2008)

A Wanted egy 2008-as amerikai akció-thriller film Timur Bekmambetov rendezésében, Michael Brandt és Derek Haas forgatókönyvével, Mark Millar és J. G. Jones azonos című képregény minisorozata alapján. A történet Wesley Gibson (James McAvoy), egy frusztrált irodai dolgozót követi, aki felfedezi, hogy egy profi bérgyilkos fia, és úgy dönt, hogy csatlakozik a gyilkosok testvériségéhez.


6. Mr. és Mrs. Smith (2005)

A 2005-ös Mr. és Mrs. Smith című akcióvígjátékban Angelina Jolie és Brad Pitt egy bérgyilkos házaspárt alakít, akiket felbérelnek, hogy megöljék egymást. A film vegyes kritikákat kapott a kritikusoktól, de dicsérték az akciójelenetek és a Jolie és Pitt közötti kémia miatt.


7. Tolvajtempó (Gone in 60 Seconds) (2000)

Tolvajtempó (2000)

A film egy visszavonult autótolvajról szól, akinek 50 autót kell ellopnia, hogy megmentse a testvére életét. Angelina Jolie játssza a femme fatale-t, aki segít neki végrehajtani a rablást.

Ez az extrém thriller a valaha filmre vitt legelképesztőbb autós üldözések egyikét tartalmazza. Dominic Sena rendező az elejétől a végéig nyomja a gázt, és egyik pulzáló akciójelenetet a másik után adja elő. Jolie pedig egyszerűen tüzes a fülledt Shelby szerepében, aki ért a gyors autókhoz és a kemény férfiakhoz egyaránt.


8. A csontember (The Bone Collector)(1999)

A csontember (The Bone Collector)(1999)

A csontgyűjtő (The Bone Collector) egy 1999-es amerikai pszichológiai thriller film Phillip Noyce rendezésében, Denzel Washington és Angelina Jolie főszereplésével. A film Jeffery Deaver 1997-es, azonos című regénye alapján készült.

A filmben Washington a lebénult volt gyilkossági nyomozót, Lincoln Rhyme-ot alakítja, aki összeáll Amelia Sachs (Jolie) újonc járőrrel, hogy elkapjanak egy sorozatgyilkost, aki New York Cityben veszi célba áldozatait.


9. Életeken át (Taking Lives)(2004)

Életeken át (Taking Lives)(2004)

Ebben a filmben Angelina Jolie egy FBI profilozót alakít, akit azért hívnak, hogy segítsen megoldani egy sorozatgyilkos ügyét, aki olyan emberek életét veszi magára, akik hasonlítanak rá. A gyilkos, akit Ethan Hawke alakít, egy kaméleonszerű figura, aki képes megváltoztatni a megjelenését, hogy úgy nézzen ki, mint az áldozatai. Ahogy a holttestek száma egyre nő, a profilozónak minden képességét be kell vetnie, hogy a gyilkos nyomára bukkanjon, mielőtt újabb áldozatot követelne. A „Taking Lives” egy izgalmas thriller, amely a végéig izgalomban fogja tartani a nézőt.


10. Salt ügynök (2010)

A Salt című akció-thrillerben Angelina Jolie egy CIA-ügynököt alakít, akit azzal vádolnak, hogy orosz kém. Minden képességét be kell vetnie, hogy elkerülje az elfogást és tisztázza a nevét. A film tele van fordulatokkal, Jolie pedig magával ragadó alakítást nyújt.

Összefoglalva, Angelina Jolie Hollywood egyik legnépszerűbb színésznője, aki nagyszerű filmekben játszott. Ha rajongója vagy, mindenképpen nézd meg a 10 legjobb filmjét.

Utolsó frissítés: 2022.09.02.


Tetszett? Kérlek oszd meg

Bucee

Elhozzuk neked a legújabb és legjobb toplistákat, tényeket és érdekességeket. Minden nap a legjobb tartalmakat válogatjuk össze a világhálóról, hogy segítsünk neked valami újat tanulni vagy valami érdekeset felfedezni. Kövess minket, hogy naponta megkapd a legjobb listákat, tényeket és érdekességeket!