A 13 legjobb földönkívüliekről szóló film

Ha a legjobb földönkívüli filmeket keresed, akkor jó helyen jársz.7 perc


Kevés érdekesebb dolog van ezen a világon, mint az idegenek. Furcsa, túlvilági lények, amelyek évszázadok óta megragadják a képzeletünket. És bár lehet, hogy soha nem találkozunk ilyennel, van néhány nagyszerű film, amely ízelítőt adhat abból, hogy milyen lehet. Íme a 13 legjobb közülük.

1. A nyolcadik utas: a Halál (Alien, 1979)

A nyolcadik utas: a Halál (Alien, 1979)

Az Alien című film a sci-fi műfaj klasszikusa. A film egy csapat űrhajós történetét meséli el, akik egy űrbeli küldetés során egy halálos idegen lénnyel találkoznak. A film tele van feszültséggel és rémülettel, az űrlény pedig minden idők egyik legikonikusabb moziszörnye.


2. A bolygó neve: Halál (Aliens, 1986)

Az Aliens (1986) egy klasszikus sci-fi film, amely egy csapat ember történetét meséli el, akiket egy idegen bolygó felderítésére küldenek. A film tele van feszültséggel és izgalommal, az idegenek pedig igazán félelmet keltőek. A színészi játék kiváló, a speciális effektek pedig még ma is lenyűgözőek. Az Aliens kötelező darab minden sci-fi rajongónak.


3. E. T., a földönkívüli (E.T. the Extra-Terrestrial, 1982)

E. T., a földönkívüli (E.T. the Extra-Terrestrial, 1982)

Ez a film egy földönkívüliről szól, aki a Földön reked, és összebarátkozik egy Elliott nevű kisfiúval. Ők ketten együtt kalandoznak, és végül E.T. képes hazatelefonálni, és felveszi az űrhajója. A filmet Steven Spielberg rendezte, a főszerepekben Drew Barrymore és Henry Thomas látható. Több Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb filmnek járó díjra, és négy Oscart nyert.


4. Ragadozó (Predator, 1987)

Ragadozó (Predator, 1987)

A Predator egy 1987-es sci-fi akciófilm John McTiernan rendezésében. A főszerepben Arnold Schwarzenegger egy elit katonai mentőcsapat vezetőjét alakítja, akit egy idegen faj, a Predatorok foglyul ejt. A filmet dicsérték innovatív speciális effektjei, intelligens története és intenzív akciójelenetei miatt.


5. Támad a Mars! (Mars Attacks!, 1996)

Támad a Mars! (Mars Attacks!, 1996)

Ez a film a Földre érkező idegenekről szól, akik megtámadják az embereket. Az emberek nem ellenfelei az idegeneknek, akik sokkal erősebbek és jobb technológiával rendelkeznek. Az emberek azonban nem adják fel egykönnyen, és visszavágnak, ahogy csak tudnak. Végül az idegeneket legyőzik, de nem azelőtt, hogy nagy pusztítást végeznének.


6. Kapcsolat (Contact, 1997)

Az érintkezés egy 1997-es amerikai sci-fi drámafilm, amelyet Robert Zemeckis rendezett, a forgatókönyvet James V. Hart és William Goldman írta. Jodie Foster alakítja a film főszereplőjét, Dr. Eleanor „Ellie” Arrowayt, a SETI tudósát, aki perdöntő rádiós bizonyítékot talál a földönkívüli intelligenciára, és azonnal hírességgé válik.


7. Men In Black (1997)

Men In Black (1997)

A Men In Black egy 1997-es amerikai sci-fi akció-vígjáték, amelyet Barry Sonnenfeld rendezett, a producerek pedig Walter F. Parkes és Laurie MacDonald voltak. A film főszereplői Tommy Lee Jones, mint K ügynök és Will Smith, mint J ügynök, a Men in Black nevű titkos szervezet két tagja, akik földönkívüli életformákat követnek és rendőrködnek a Földön.


8. Pitch Black – 22 évente sötétség (Pitch Black, 2000)

David Twohy rendezésében készült sci-fi horrorfilm. A film főszereplője Vin Diesel, aki Richard B. Riddicket alakítja, egy erőszakos és veszélyes elítéltet, akit egy büntetőtelepre szállítanak. Amikor a Riddicket és a többi rabot szállító hajó egy távoli bolygón lezuhan, kénytelenek megküzdeni egy idegen fenyegetéssel, amely a sötétségben prédál.


9. A galaxis őrzői (Guardians of the Galaxy, 2014)

A film egy csapat földönkívüli történetét meséli el, akik összefognak, hogy megvédjék a galaxist a gonosztól. A film tele van akcióval és kalandokkal, a karakterek pedig egyediek és szerethetőek. A történet izgalmas és jól megírt, a filmet mindenképpen érdemes megnézni.


10. A holnap határa (Edge of Tomorrow, 2014)

A holnap határa (Edge of Tomorrow, 2014)

Doug Liman rendezésében, Tom Cruise és Emily Blunt főszereplésével készült amerikai katonai sci-fi film. A film Hiroshi Sakurazaka All You Need Is Kill című japán könnyűregénye alapján készült.

A filmben Cruise egy tisztet alakít, aki egy idegenekkel vívott csatában meghal, majd egy időhurokba kerül, amely arra kényszeríti, hogy újra és újra átélje ugyanazt a napot. Miközben újra átéli azt a napot, fokozatosan egyre ügyesebbé válik a harcban, és elkezd összerakni egy tervet az idegenek legyőzésére.


11. Érkezés (Arrival, 2016)

Ez a sci-fi film egy idegen invázióról szól. Az idegenek óriási űrhajókon érkeznek a Földre, amelyek úgy néznek ki, mint az óriási magok. A világ 12 különböző helyszínén szállnak le. Az idegenek nem beszélnek angolul, de egy titokzatos szimbólumokon keresztül tudnak kommunikálni az emberekkel. Az embereknek meg kell próbálniuk kitalálniuk, hogy mit akarnak az idegenek, és hogy fenyegetést jelentenek-e.


12. Star Trek: Kapcsolatfelvétel (Star Trek: Első kapcsolat, 1996)

A filmben egy Borg néven ismert idegen faj szerepel. A Borg kibernetikus lények kollektívája, akik minden más életformát igyekeznek asszimilálni a sajátjukba. A film a USS Enterprise legénységét követi, akik megpróbálják megakadályozni, hogy a borgok asszimilálják az emberi fajt.

A Borg lenyűgöző és félelmetes ellenség. Könyörtelenül követik céljaikat, és bármit és bárkit hajlandóak feláldozni, hogy elérjék azokat. Emellett hihetetlenül erősek, technológiájuk messze felülmúlja az emberekét.

13. Csillagok háborúja (1977)

Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban egy idegen faj, a Sith-ek uralták az univerzumot. A Sith-ek hatalmas lények voltak, akik az Erőt arra tudták használni, hogy másokat irányítsanak, és rávegyék őket, hogy a saját parancsaikat teljesítsék. A Jedik bátor lovagok csoportja volt, akik harcoltak a Sith-ek ellen, és megvédték az ártatlanokat. Egy nap egy fiatal farmerfiú, Luke Skywalker felfedezte, hogy képes használni az Erőt. Összefogott a Jedikkel, és segített nekik legyőzni a Sith-eket.


Összefoglalva, a legjobb földönkívüli filmek azok, amelyek elgondolkodtatnak minket az univerzumban elfoglalt helyünkről. Megkérdőjelezik bennünk azt, amit az életről és annak lehetőségeiről tudunk. Csodálatot és félelmet keltenek. És ami a legfontosabb, szórakoztatnak minket. Úgyhogy menjetek, és nézzétek meg ma este az alábbi nagyszerű földönkívüli filmek egyikét. Lehet, hogy közben valami újat fogsz tanulni magadról – és az univerzumról.

Utolsó frissítés: 2022.09.05.


Tetszett? Kérlek oszd meg

Bucee

Elhozzuk neked a legújabb és legjobb toplistákat, tényeket és érdekességeket. Minden nap a legjobb tartalmakat válogatjuk össze a világhálóról, hogy segítsünk neked valami újat tanulni vagy valami érdekeset felfedezni. Kövess minket, hogy naponta megkapd a legjobb listákat, tényeket és érdekességeket!