Brad Pitt 15 legjobb filmje a kritikusok szerint

A vígjátékoktól a drámákig, nézd meg, mely Brad Pitt-filmek kerültek be a válogatásba!10 perc


Brad Pitt nevének említése biztos, hogy figyelmet kelt. Ő korunk egyik legnépszerűbb és legsikeresebb színésze. Bár voltak bukásai a kasszáknál, sikerfilmjei miatt mégis számolni kell vele. Íme egy lista Brad Pitt legnépszerűbb filmjeiről.

1. 12 év rabszolgaság (2013)

Solomon Northup azonos című könyve alapján készült film. A filmet Steve McQueen rendezte, a főbb szerepekben Chiwetel Ejiofor, Brad Pitt, Michael Fassbender és Lupita Nyong’o látható.

A film Solomon Northup történetét meséli el, aki egy szabad fekete ember, akit elraboltak és eladtak rabszolgának a kisbarbár előtti Délvidéken. A film végigkíséri Solomont, amint gazdái és felügyelői brutális bánásmódot alkalmaznak vele szemben.

Az ellene szóló elsöprő esélyek ellenére Solomon soha nem adja fel a reményt, hogy visszanyeri szabadságát. A 12 év rabszolgaság érzelmileg erős film, amely megrázó képet nyújt a rabszolgaság embertelenségéről.


2. Pénzcsináló (Moneyball, 2011)

Pénzcsináló (Moneyball, 2011)

A 2011-ben bemutatott, Brad Pitt főszereplésével készült Pénzcsináló című film a Moneyball című könyv alapján készült: The Art of Winning an Unfair Game (A tisztességtelen játék megnyerésének művészete) című könyvén alapul. A film az Oakland Athletics általános menedzserének, Billy Beane-nek a történetét meséli el, és azt, hogyan használta a szabermetriát egy győztes csapat felépítéséhez.

A szabermetria a baseballjátékosok statisztikai elemzése, amelyet Bill James dolgozott ki az 1970-es években. Beane a szabermetriát arra használta, hogy megtalálja az alulértékelt játékosokat, akiket kevesebb pénzért lehetett szerződtetni, mint amennyit a hagyományos statisztikák szerint megérnek.


3. Becstelen brigantik (Inglourious Basterds, 2009)

A film Quentin Tarantino filmje, amely egy csoport zsidó-amerikai katona történetét meséli el a második világháború alatt. A katonák feladata a nácik megölése és a terror terjesztése Németországban. Pittnek a filmben nyújtott alakítását a kritikusok dicsérték. Az Inglourious Basterds-t Tarantino egyik legjobb filmjének tartják.


4. Volt egyszer egy… Hollywood (2019)

A film egy színészről és kaszkadőrdublőreiről szól, akik azért küzdenek, hogy Hollywoodban érvényesüljenek. A film főszereplője Brad Pitt, rendezője pedig Quentin Tarantino. A Volt egyszer egy…Hollywoodban (Once Upon a Time…In Hollywood, 2019) a bemutatásakor nagy sikert aratott a kritikusok körében. Sokan dicsérték a színészi játékot, a rendezést és az írói munkát. A filmet több Oscar-díjra is jelölték, köztük a legjobb filmnek járó díjra.


5. Út a csillagokba (Ad Astra, 2019)

Út a csillagokba (Ad Astra, 2019)

Az Ad Astra című sci-fi filmben Brad Pitt egy űrhajóst alakít, aki veszélyes küldetésre vállalkozik, hogy megtalálja eltűnt apját, akiről úgy gondolják, hogy életben van és egy bolygón él a Naprendszer szélén. A James Gray rendezésében készült film vizuálisan lenyűgöző és érzelmileg megragadó utazás, amely egyszerre hagyja a nézőket izgalomban és mélyen elgondolkodtatóan.


6. Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi (2001)

A 2001-ben bemutatott Ocean’s Eleven egy rablásról szóló film Brad Pitt főszereplésével. A film egy tizenegy rablóból álló csoportot követ, akik egyszerre három kaszinó kirablását tervezik. A rablás sikerrel jár, de bonyodalmak merülnek fel, amikor az egyik tolvajról kiderül, hogy kettős ügynök. Az Ocean’s Eleven egy dörzsölt, stílusos film, remek szereplőgárdával. Brad Pitt különösen karizmatikus a tolvajok vezetőjeként. A film jó tempójú és szórakoztató, rengeteg csavarral és fordulattal, amelyek lekötik a nézőket.


7. Hetedik (Seven, 1995)

Hetedik (Seven, 1995)

A film két nyomozó történetét meséli el, akiket Pitt és Freeman alakít, és akiket azzal bíznak meg, hogy nyomozzanak egy gyilkosságsorozat ügyében, amelyet látszólag a hét halálos bűn ihletett. A Hetes kritikai és kereskedelmi siker volt, és gyakran tartják az 1990-es évek egyik legjobb filmjének. Hét Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb filmnek járó díjra, és elnyerte a legjobb filmvágás díját. Pittet alakításáért Golden Globe-díjra is jelölték.


8. Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

A Harcosok klubja (Fight Club) egy 1999-es amerikai film, amely Chuck Palahniuk azonos című regénye alapján készült. A filmet David Fincher rendezte, és Brad Pitt játssza a névtelen főhőst, egy depressziós férfit, aki bekapcsolódik egy földalatti bunyóklubba, és kapcsolatot kezd egy titokzatos nővel, Marla Singerrel, akit Helena Bonham Carter alakít. A film kereskedelmi és kritikai siker volt, és azóta kultikus klasszikussá vált. Több Oscar-díjra is jelölték, többek között Pittet a legjobb férfi főszereplőnek, Finchert pedig a legjobb rendezőnek.


9. Fury (2014)

Ez a Brad Pitt-film, amely egy csapat amerikai katona történetét meséli el a második világháború alatt. A katonák egy harckocsizó egység tagjai, akiket veszélyes küldetésre küldenek az ellenséges vonalak mögé. A film tele van akcióval és feszültséggel, Pitt pedig nagyszerű alakítást nyújt az egység vezetőjeként.


10. Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button, 2008)

Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button, 2008)

2008-as amerikai fantasy-romantikus drámafilm David Fincher rendezésében és Eric Roth írásával, F. Scott Fitzgerald 1922-es azonos című novellája alapján. A film főszereplője Brad Pitt, aki egy nyolcvanas éveiben született, visszafelé öregedő férfit alakít, Cate Blanchett pedig szerelmét alakítja egész életében.

A Benjamin Button különös esete szívmelengető és elgondolkodtató film, amely még sokáig a fejünkben marad a stáblista lepergése után is. Brad Pitt mesteri alakítást nyújt a címszereplő szerepében, Cate Blanchett pedig tökéletes ellenlábasa. A történet megható és megrendítő, a film vizuális effektjei pedig valóban lenyűgözőek. Ha olyan filmet keresel, amely megnevettet, megríkat és elgondolkodtat, A Benjamin Button különös esete mindenképpen megér egy nézést.


11. Blöff (Snatch, 2000)

Blöff (Snatch, 2000)

Guy Ritchie 2000-es bűnügyi vígjátéka Brad Pitt főszereplésével. A film egy csapat bűnözőt és a londoni alvilágban történő szerencsétlenkedésüket követi nyomon. A film tele van szellemes párbeszédekkel, pörgős akcióval és színes karakterekkel. Pitt alakítása a film egyik csúcspontja, a tőle megszokott sármot és karizmát hozza a szerepben. Vicces, szórakoztató film, amit érdemes megnézni.


12. Z világháború (World War Z, 2013)

A Z világháború egy 2013-as amerikai apokaliptikus akció-thriller film, melyet Marc Forster rendezett. A film főszereplője Brad Pitt, aki Gerry Lane-t, az ENSZ egykori alkalmazottját alakítja, akinek be kell járnia a világot, hogy megtalálja a módját a zombijárvány megállításának.


13. Mr. és Mrs. Smith (2005)

Mr. és Mrs. Smith (2005)

A Mr. & Mrs. Smith egy 2005-ös akció-vígjáték film Brad Pitt és Angelina Jolie főszereplésével. A film egy házaspár életét követi nyomon, akik mindketten bérgyilkosok. A házaspár világa a feje tetejére áll, amikor rájönnek, hogy ők egymás következő célpontjai. A film tele van akcióval, feszültséggel és humorral.


14. Égető bizonyíték (Burn After Reading, 2008)

Égető bizonyíték (Burn After Reading, 2008)

Fergeteges vígjáték két botcsinálta kormányzati alkalmazottról, akik azt hiszik, hogy egy szigorúan titkos aktára bukkantak. Amikor megpróbálják eladni azt a legtöbbet ajánlónak, hamarosan rájönnek, hogy túl nagy fába vágták a fejszéjüket. A sztárszereplők tökéletesen hozzák a szerepüket, a Coen fivérek okos írása és rendezése pedig folyamatosan gondoskodik a nevetésről. „A Burn After Reading a vígjátékok rajongóinak kötelező darab.


15. Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford (2007)

A film, amelyben Brad Pitt alakítja a legendás törvényen kívüli Jesse Jamest. A film James életének utolsó éveit mutatja be, amelyek végül a gyáva Robert Ford által elkövetett gyilkosságáig vezettek.

A film egy gyönyörűen felvett, lassú tempójú western, amely lehetővé teszi a néző számára, hogy igazán megismerje a karaktereket. Pitt kiválóan alakítja Jesse Jamest, és a mellékszereplők is nagyon erősek. A film igaz történeten alapul, és lenyűgöző látni, hogyan alakultak az események.

A The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford remek film a westernek rajongóinak, vagy bárkinek, aki szereti a jól elmesélt történeteket. Szomorú, de végső soron tanulságos film, amelyet mindenképpen érdemes megnézni.


Összefoglalva, Brad Pitt Hollywood egyik legnépszerűbb és legismertebb színésze. Filmjei világszerte több mint 6,4 milliárd dolláros bevételt hoztak, és számos díjat nyert, köztük egy Oscart és egy Golden Globe-ot. Emellett sikeres producer is, és produkciós cége, a Plan B Entertainment az utóbbi évek legnépszerűbb filmjeit készítette. Pitt egyértelműen nagyon tehetséges és sokoldalú színész, filmjeit pedig emberek milliói élvezik világszerte.

Utolsó frissítés: 2022.09.03.


Tetszett? Kérlek oszd meg

Bucee

Elhozzuk neked a legújabb és legjobb toplistákat, tényeket és érdekességeket. Minden nap a legjobb tartalmakat válogatjuk össze a világhálóról, hogy segítsünk neked valami újat tanulni vagy valami érdekeset felfedezni. Kövess minket, hogy naponta megkapd a legjobb listákat, tényeket és érdekességeket!