A legcsodálatosabb fekete macskafajták

Ez a 8 fekete macskafajta teljesen lenyűgöző4 perc


A fekete macskák rejtélyük, misztikájuk és imádni valóságuk miatt különleges helyet foglalnak el a szívünkben. Nem csoda, hogy ilyen sokan szeretik őket. Íme néhány cica fajta fekete szőrmével.

1. Chantilly-Tiffany

Chantilly-Tiffany fekete cica

Chantilly-Tiffany gyönyörű fekete macska, sima szőrrel és élénkzöld szemekkel. Játékos és ragaszkodó macska, aki szeret ölbe bújni és felfedezni a környezetét. Chantilly-Tiffany csodálatos társ, és bármelyik családnak nagyszerű kiegészítője lenne.


2. Fekete perzsa cica

fekete perzsa cica

A perzsa lapos arcú macskaféle, gyönyörű, fényes fekete szőrmével. A szőrzet nehézkes karbantartása miatt azonban a perzsa cicákat gyakran bent tartják, hogy a szőrméjük tökéletes maradhasson.


3. Cornish Rex

fekete Cornish Rex

A Cornish Rex egy fekete macska, nagyon egyedi megjelenéssel. Nagyon karcsú, hosszú, ívelt testtel és rövid lábakkal. Legjellegzetesebb tulajdonságuk a rendkívül göndör szőrzetük, amely a hullámos és a göndör szőrzet között változhat. Nagyon intelligens és aktív macskák, és kiváló társak. Vadászatban is nagyon jók, egereket és madarakat is tudnak fogni.


4. Maine Coon

fekete Maine Coon

A Maine Coon nagy testű, fekete macska, vastag, fényűző szőrzettel. Szelíd, szeretetteljes természetükről ismertek, és gyakran tartják őket tökéletes családi háziállatnak. A Maine Coonok intelligensek és játékosak, és szeretik felfedezni a környezetüket. Emellett nagyon ragaszkodnak a családjukhoz, és hűséges, szerető társak.


5. Bombay macska

bombay fekete cica

A Bombay macska fekete macska, nagyon sima és fényes szőrzettel. Arról ismertek, hogy nagyon barátságosak és nyitott természetűek, és nagyszerű társállatok. A Bombay macskák valójában egy fekete rövidszőrű házimacska és egy burmai keresztezéséből származnak, és először az 1950-es években tenyésztették őket az Egyesült Államokban. Ma is igen népszerűek az Egyesült Államokban, és a világ más részein is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.


6. Amerikai rövidszőrű

Amerikai rövidszőrű fekete macska

Ezek a macskák nagyon népszerűek. Gyengédek és nagyszerűek a gyermekes családok számára, és hosszú életet élnek. Mint sok fajtánál, sokféle színben is kaphatók, de legnépszerűbb színük a fekete. Egyes fekete bundájú kiscicák füstös színekkel rendelkeznek a hasukon és a farkukon, de ezek felnőtt korukra teljesen feketévé válnak.


7. Brit rövidszőrű

fekete macska fajták Brit rövidszőrű

A brit rövidszőrűek nyugodtak, és nem túl beszédesek. Ezek a macskák közepes-nagy méretűre nőnek, és bár a mélyszürke szőrzet a legelterjedtebb szín, feketék is lehetnek. A teljesen fekete macskák azonban valóban teljesen feketék, még az orruk és a mancsaik is. Az egyik legismertebb fekete talpú macska fajta.


8. Amerikai Bobtail

Amerikai Bobtail

Az Amerikai Bobtail fekete macska, jellegzetes rövid, tömött farokkal. Eredetileg Amerikából származik, de ez a fajta ma már világszerte népszerű. Az Amerikai Bobtailok barátságos, ragaszkodó személyiségükről és intelligenciájukról ismertek. Arról is ismertek, hogy jó vadászok, és hogy jól kijönnek a többi háziállattal. Ha egy gyönyörű fekete macskát keres, egyedi személyiséggel, az Amerikai Bobtail a tökéletes választás!


Forrás

List of Cat Breeds | Petfinder. Published 2018. https://www.petfinder.com/cat-breeds/

Utolsó frissítés: 2022.09.07.


Tetszett? Kérlek oszd meg

1 share
Bucee

Elhozzuk neked a legújabb és legjobb toplistákat, tényeket és érdekességeket. Minden nap a legjobb tartalmakat válogatjuk össze a világhálóról, hogy segítsünk neked valami újat tanulni vagy valami érdekeset felfedezni. Kövess minket, hogy naponta megkapd a legjobb listákat, tényeket és érdekességeket!