in

Rambo Filmek Listája

Ez a Rambo filmek listája. A Rambo sorozatot Sylvester Stallone készítette, az összes Rambo filmet pedig a Metro-Goldwyn-Mayer Pictures adta ki. A Rambo sorozat lassan 40 éve folytatódik és a legismertebb Sylvester Stallone filmek közzé tartoznak. Szerintem a legjobb klasszikus vietnámi háborús filmek közzé tartozik az első három. Persze mindegyik rész hemzseg a túlzásoktól, de én így szeretem. Te mit gondolsz ezekről a filmekről? Szerinted melyik a legjobb? Szavazz.

#1 Rambo: Utolsó Vér (2019)

A vietnami háborús veterán, John Rambo megpróbálja megtalálni a békét azáltal, hogy lovakat emel egy arizonai farmon. Különleges családi köteléket alakított ki egy Maria nevű nővel és tizenéves unokájával, Gabrielával. De amikor egy gonosz mexikói kartell elrabolja Gabrielát, Rambo véres és személyes küldetéssel lépi át a határt, hogy megmentse és megbüntesse a felelősöket.

#2 Első Vér (1982)

Ebben a fimben Stallone-nak sikerült egy hősies módon ábrázolt, tiszteletre méltó karaktert létrehozni. A Rambo: Első Vér az egyik kedvenc akciófilmem volt gyerekkoromban, és mai napig is nagyon szeretem. A film visszavisz minket abba a korszakba, ahol a férfiak hihetetlen dolgokat tudtak véghezvinni. Ez a legtöbb akciófilm képlete, de hihetetlenül jól működik, és mindenképpen megéri megnézni azt a filmet.

#3 Első Vér 2. Rész (1985)

John Rambo kemény időt tölt a börtönben, amikor korábbi főnöke, Trautman ezredes alkut kínál neki. Ha Rambo Vietnamba utazik, hogy megpróbálja megtalálni az amerikai hadifoglyokat, bűnügyi nyilvántartását megsemmisítik. Rambo átveszi a felderítési feladatot, és beleegyezik, hogy nem vesz részt az akcióban. Amikor azonban vietnami szerelmét, Co Bao-t megölik, Rambo elfelejti ígéretét, és a saját kezébe veszi a dolgokat.

#4 Rambo 3. (1988)

Sam Trautman ezredes Thaiföldre utazik, remélve, hogy meggyőzi John Rambo veteránt, hogy kísérje őt afganisztáni képzési misszióba. Amikor Rambo megtagadja, Trautman úgy dönt, hogy egyedül megy - de miközben megpróbálja segíteni a mujahideen-t, Trautmant egy könyörtelen orosz ezredes elfogja, és kínzásnak veteti alá. A híreket hallva Rambo önként jelentkezik egy titkos titkos küldetésre, hogy megmentse régi barátját.

#5 Rambo (2008)

John Rambo hosszú ideje elhagyta a halálos katona életét, magányosan él a Thai határ közelében. Két héttel azután, hogy egy misszionáriust és társait Burmába vezényeltek, sürgős segítséget kérnek tőle. A misszionáriusok nem tértek vissza, és bár vonakodik újra elfogadni az erőszakot, Rambo elindul, hogy megmentse a foglyokat a burmai hadseregből.