Minden idők 10 legjobb macskafilmje

Olyan filmet keresel, amit az egész család gondtalanul élvezhet? Szerencséd van! Összegyűjtöttük a legjobb családi macskafilmeket, hogy hátradőlhessetek, lazíthassatok, és élvezzétek a közös időtöltést. 8 perc


A macskák szinte azóta szerepelnek filmekben, amióta filmek léteznek. Macskás barátaink tiszteletére íme, minden idők legjobb macskafilmjeinek listája.

1. Macskarisztokraták

Macskarisztokraták

A Macskarisztokraták című filmben egy arisztokrata macskacsaládnak új otthont kell találnia, miután gazdájuk, Madame Adelaide Bonfamille elhunyt. A macskákat egy idős asszony fogadja be, aki Párizs külterületén, vidéken él. Amikor azonban féltékeny unokaöccse tudomást szerez az örökségről, tervet eszel ki, hogy megszabaduljon a macskáktól, hogy ő maga örökölhesse a birtokot. A macskáknak ezután vissza kell találniuk Párizsba, mielőtt igényt tarthatnának jogos otthonukra. Útközben számos szereplővel találkoznak, akik segítik őket az útjukon, köztük egy Thomas O’Malley nevű sikátormacskával és egy csapat dzsesszt éneklő egérrel. Végül győzedelmeskednek a csapásokon, és visszatérnek fényűző életmódjukhoz.


2. Kutyák és macskák

A Macskák és kutyák film története a két állatcsoport közötti ősi rivalizálást követi. De ebben az esetben a tét sokkal nagyobb, mint egy egyszerű játék vagy területi vita. Ebben a filmben a macskák megpróbálják átvenni az uralmat a világ felett, a kutyáknak pedig meg kell állítaniuk őket.

A történet egy csapat kölyökkutyával kezdődik, akiket egy elit kutyás egység tagjaivá képeznek ki, hogy megakadályozzák a macskák hatalomátvételét. Amikor azonban az egyik kölyökkutyát elrabolják a macskák, próbára kell tenniük a kiképzésüket, és meg kell menteniük, mielőtt túl késő lenne.

Az akció ebben a filmben megállás nélkül zajlik, és a gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezni fogják, ahogy ezek a szőrös barátok harcolnak egymással. Ha egy szórakoztató és izgalmas filmet keresel, amelyet az egész család élvezhet, mindenképpen nézd meg a Macskák és kutyák című filmet.


3. Kilenc élet

Kilenc élet macskás film

A 2016-os „Kilenc élet” című amerikai vígjáték-drámában egy munkamániás apa, Tom Brand (Kevin Spacey alakításában) csapdába esik a család macskájának, Mr. Fuzzypantsnak a testében. Miközben eligazodik új macskás életében, Tom megtanulja értékelni a családját és a pillanatban élés örömeit. Útközben azt is felfedezi, hogy a lánya iránti szerelme erősebb, mint azt valaha is gondolta volna.

A „Kilenc élet” egy szívmelengető történet a második esélyekről és arról, hogy megtanuljuk szeretni azt, amink van. Az állatbarátoknak és mindenkinek, akinek szüksége van egy kis emlékeztetőre, hogy lassítson és élvezze az életet, kötelező néznivaló.


4. Az oroszlánkirály

Az Oroszlánkirály Szimba, a fiatal oroszlán történetét meséli el, aki a Büszkeségföld örököse. Amikor apját, Mufasát megöli nagybátyja, Szimba száműzetésbe vonul, és haza kell találnia, hogy elfoglalja jogos helyét a királyi székben. Útközben új barátokkal találkozik, és megtanul néhány fontos életleckét. A film a jó és a rossz közötti epikus csatában csúcsosodik ki, amelyben Szimba győzedelmeskedik, és elfoglalja jogos helyét a Büszkeségföld királyaként.


5. A kis kedvencek titkos élete

A kis kedvencek titkos élete

Háziállat tulajdonosként gondolkodtál már azon, hogy mit csinálnak, amikor nem vagy a közelükben? A Secret Life of Pets (A háziállatok titkos élete) pontosan ezt képzeli el. A film egy csapat állatot követ, akik egy New York-i bérházban élnek. Amikor a gazdáik elutaznak napközben, a háziállatok mindenféle kalandba keverednek.

A főszereplő egy Max nevű kutya (Louis C.K. hangján). Max boldog az életével, amíg gazdája haza nem hoz egy új kutyát, Duke-ot (Eric Stonestreet). Duke nagydarab, rendetlen és mindig bajba kerül. Max és Duke eleinte nem jönnek ki egymással, de végül összebarátkoznak.

Egy nap, amikor a gazdáik elutaznak, Max és Duke eltévednek a városban. Mindenféle kalandokba keverednek, miközben megpróbálnak hazatalálni.


6. Garfield

Garfield

A 2004-es Garfield-filmben, amely a népszerű képregény alapján készült, Garfield hangját Bill Murray adja. A film a képregény alaptörténetét követi, Garfield egy lusta, szeretetre méltó macska, aki a gazdájával, Jon Arbuckle-lal (Breckin Meyer alakítja) él. A film további főszereplői Odie, Jon kutyája és Nermal, Garfield főellensége.

A film egy montázzsal kezdődik Garfield életéről, többek között arról, hogy mennyire szereti a lasagnát és az alvást. Egy nap Jon hazahozza Odie-t, Garfield legnagyobb bánatára. Először különböző módokon próbál megszabadulni Odie-tól, de végül összebarátkoznak. Eközben Nermalt elrabolja az állatvédők, és egy utahi farmra viszik.

Garfield és Odie követik Nermalt Utahba, és kiszabadítják a farmról.


7. Csizmás, a kandúr

A Csizmás kandúr egy beszélő macskáról szól, aki kalandokat él át egy egérrel és egy kutyával. A Csizmás kandúr hangját Antonio Banderas adja. A film 2011-ben került a mozikba.

A filmben Csizmás Kandúr megpróbál segíteni barátjának, Humpty Dumpty-nak visszaszerezni a tőle ellopott aranytojásokat. Útközben Kandúr találkozik Puha Mancs Kittyvel, és segít neki ellopni néhány varázsbabot Jacktől és Jilltől. Ezekkel a babokkal egy babszárat növesztenek, amely egy elvarázsolt kastélyba viszi őket, ahol újra találkoznak Humpty Dumptyval.


8. Úton hazafelé

A hihetetlen utazás egy felejthetetlen történet az emberek és legjobb szőrös barátaik közötti megbonthatatlan kötelékről. Ez a szívmelengető film három háziállat útját követi végig, amint a vidéket átszelve hazatalálnak. Útközben ezek a bátor állatok számos kihívással néznek szembe, és új barátokra tesznek szert, akik segítenek nekik hihetetlen utazásuk során. Hazafelé tart: A hihetetlen utazás egy időtlen történet, amely inspirálni fog, és készen fog állni arra, hogy bármit vállaljon, amit az élet az útjába sodor.


9. Volt

A Bolt egy 2008-ban bemutatott amerikai animációs film. A film egy Bolt nevű kutyáról szól, aki egy tévéműsorban játszik. Amikor a műsor producere úgy dönt, hogy leállítja a műsort, Bolt megszökik a stúdióból, és útnak indul az országon keresztül, hogy megtalálja gazdáját, Pennyt. Útközben találkozik egy Mittens nevű macskával és egy Rhino nevű hörcsöggel. Együtt segítenek Boltnak megtanulni, hogy nincs szüksége szuperképességekre ahhoz, hogy hős legyen.

Összefoglalva, a legjobb macskafilmek azok, amelyek az emberek és a macskák közötti egyedülálló kapcsolatot örökítik meg. Megmutatják, milyen különleges kötelék fűz bennünket ezekhez a csodálatos teremtményekhez, és mennyi örömet tudnak hozni az életünkbe. Ha egy jó hangulatú filmet keresel, amit macskabarátoddal együtt nézhetsz meg, azen filmek bármelyike tökéletes lesz.

Utolsó frissítés: 2022.08.26.


Tetszett? Kérlek oszd meg

Bucee

Elhozzuk neked a legújabb és legjobb toplistákat, tényeket és érdekességeket. Minden nap a legjobb tartalmakat válogatjuk össze a világhálóról, hogy segítsünk neked valami újat tanulni vagy valami érdekeset felfedezni. Kövess minket, hogy naponta megkapd a legjobb listákat, tényeket és érdekességeket!