18 hátborzongató horrorfilm, amelyek valós eseményeken alapulnak

Horrorrajongó vagy, aki szeret rettegni? Szívesen kiderítenéd, hogy mely filmek alapulnak valós eseményeken?10 perc


A horrorfilmek mindig ijesztőek, de ha igaz történeteken alapulnak, még félelmetesebbek. Íme négy igaz történeten alapuló horrorfilm, amelyek miatt kétszer is elgondolkodsz azon, hogy mi leselkedik rád a sötétben.

1. Az ördögűző (The Exorcist) (1973)

Az ördögűző

Igaz történeten alapuló klasszikus horrorfilm. A film egy fiatal lány történetét meséli el, akit megszáll egy démon, és azt, hogy édesanyja milyen messzire megy, hogy megmentse őt. Az ördögűző minden idők egyik legsikeresebb horrorfilmje, és sikerét részben grafikus és felkavaró képeinek köszönheti. A film még ma, közel 50 évvel a bemutatása után is sokkoló és izgalmas.


2. Kísértetjárás Connecticutban (The Haunting in Connecticut) (2009)

Kísértetjárás Connecticutban

A Snedeker család igaz története alapján készült film. A család egy új házba költözik Connecticutban, és furcsa és megmagyarázhatatlan eseményeket kezd tapasztalni. Az apa, Roger kutatni kezd a ház története után, és rájön, hogy az egykor ravatalozó volt. Azt is felfedezi, hogy más családok is éltek a házban, akik hasonló paranormális tevékenységet tapasztaltak. Ahogy a család elkezdi megfejteni a ház rejtélyét, szembekerülnek egy sötét erővel, amely ártani akar nekik. A Kísértés Connecticutban egy izgalmas és ijesztő film, amely igaz történeten alapul.


3. A snowtowni gyilkosságok (The Snowtown Murders) (2011)

A snowtowni gyilkosságok

A The Snowtown Murders, más néven a Bodies in Barrels gyilkosságok egy 2011-es ausztrál thrillerfilm, amelyet Justin Kurzel rendezett. A film az 1990-es években Dél-Ausztráliában történt Snowtown-gyilkosságok igaz történetén alapul. A film John Bunting, egy pszichopata gyilkos történetét követi nyomon, aki egy csapat fiatalembert vezetett egy szörnyű gyilkosságsorozatba. A snowtowni gyilkosságok sokkolták Ausztráliát, és világszerte címlapokra kerültek. A film a való életből vett események szemléletes és felkavaró ábrázolása, amely nem a gyengébb idegzetűeknek való.


4. A rettegés háza (The Amityville Horror)(2005)

Az 1979-es azonos című film remake-je, amely Jay Anson The Amityville Horror című könyvén alapult. 1974-ben Ronald DeFeo Jr. meggyilkolta családja hat tagját a New York állambeli Amityville-i otthonukban. Egy évvel később Lutzék beköltöznek a házba három gyermekükkel. Hamarosan paranormális tevékenységet kezdenek tapasztalni otthonukban.


5. My Friend Dahmer (2017)

A The Dahmer Files, más néven My Friend Dahmer egy 2017-es amerikai életrajzi horrorfilm, amelyet Marc Meyers rendezett és Ross Lynch alakítja Jeffrey Dahmert. A film Derf Backderf azonos című grafikus regényén alapul, aki Dahmer középiskolai osztálytársa volt.

A film Dahmer 1976 és 1978 közötti tinédzseréveit mutatja be, amelyek 17 férfi és fiú meggyilkolásáért való letartóztatásáig vezettek. A film középpontjában az iskolában tanúsított furcsa viselkedése, alkoholizmusa, valamint a nekrofília és a kannibalizmus iránti feltörekvő érdeklődése áll.


6. Démonok között (The Conjuring) (2013)

Démonok között (The Conjuring) (2013)

A Warrenék, a világhírű paranormális nyomozók igaz történetén alapuló film. Warrenéket egy család segítségére hívták, akiket egy sötét erő terrorizált az otthonukban. A családnak fogalma sem volt arról, hogy mi történik velük, de Warrenék képesek voltak azonosítani a probléma forrását, és segíteni nekik megszabadulni tőle. A The Conjuring egy ijesztő és feszültséggel teli film, amely a széked szélén hagy.


7. Az elnémultak (The Quiet Ones) (2014)

A cselekmény az Oxfordi Egyetem diákjainak egy csoportját követi, akik megpróbálnak létrehozni egy poltergeistet. A filmet a Philip-kísérlet ihlette, egy állítólag igaz esemény, amely 1972-ben történt Torontóban.


8. Szellemek háza (Winchester) (2018)

Szellemek háza (Winchester) (2018)

A Winchester (2018) film egy történelmi dráma, amely Sarah Winchester, a Winchester Repeating Arms Company örökösnőjének történetét meséli el. Férje és gyermeke halála után Sarah Winchester meg van győződve arról, hogy a családja fegyverei által megöltek szellemei átkozzák meg. Kaliforniába költözik, és egy hatalmas kastély építésébe kezd, amelynek célja, hogy távol tartsa a szellemeket. A film végigkíséri Sarah küzdelmét a gyásszal és az őrületbe való süllyedését.


9. A szomszéd lány (The Girl Next Door) (2007)

A szomszéd lány (The Girl Next Door) (2007)

A The Girl Next Door az elejétől a végéig izgalmas és félelmetes film. A film tele van fordulatokkal, amelyek a széked szélén tartanak. Ha egy jó horrorfilmet keresel, akkor mindenképpen nézd meg A szomszéd lányt.


10. Határvidék (2007)

A Határvidék egy 2007-es amerikai horrorfilm, melyet Zev Berman rendezett, a forgatókönyvet pedig Zev Berman, Greg O’Loughlin és Thomas Dean Donnelly írta.

A film három egyetemista történetét meséli el, akik egy hétre Mexikóba utaznak bulizni, és végül belekeverednek az ország sötét oldalába.


11. Sikoly (Scream) (1996)

A Sikoly (1996) egy legendás horrorfilm. Újjáélesztette a slasher műfajt, és örökre megváltoztatta a horrorfilmeket. A Sikoly egy csapat tinédzser története, akiket egy maszkos gyilkos terrorizál. A film tele van feszültséggel, ijesztgetéssel és vérrel. Ha a horrorfilmek rajongója vagy, látnod kell a Sikoly-t.


12. A rítus (The Rite) (2011)

A rítus (A rítus) (2011)

A rítus (2011) egy film egy fiatalemberről, aki belép a katolikus egyházba, hogy pap legyen. Rómába kerül, hogy a Vatikánban tanuljon, ahol találkozik egy ördögűzővel, aki megtanítja neki a démonok kiűzésének módját. A fiatalember aztán próbára teszi újonnan szerzett képességeit, amikor visszaküldik Amerikába, hogy segítsen egy családnak, akiket egy démoni erő terrorizál. A Rítus egy jól elkészített film, amely végig izgalomban tart.


13. Psycho (1960)

Psycho (1960)

A Psycho című film igaz történeten alapul. Egy Marion Crane nevű fiatal nő történetét meséli el, akit elrabol és fogva tart egy Norman Bates nevű férfi. Bates egy mentálisan instabil férfi, aki egy régi házban él az anyjával. Marion végül megszökik Bates elől, és a rendőrséghez fordul. A film Marion halálával és Bates intézetbe kerülésével ér véget.


14. A texasi láncfűrészes mészárlás (1974)

 texasi láncfűrészes mészárlás (1974)

A Texasi láncfűrészes mészárlás minden idők egyik legvitatottabb horrorfilmjének számít. A film igaz történeten alapul, és sokan úgy vélik, hogy ez az egyik legpontosabb ábrázolása egy tömeggyilkosságnak, amit valaha filmre vittek. A filmet 1974-ben mutatták be, és Tobe Hooper rendezte.


15. Poltergeist (1982)

Poltergeist (1982)

A film a Freeling család történetét meséli el, akiket egy gonosz entitás terrorizál otthonukban. A Freeling család egy békés külvárosi környéken él a kaliforniai Cuesta Verdében. Egy éjszaka különös és ijesztő események kezdenek történni az otthonukban. A család legkisebb lányát, Carol Anne-t kísérteties alakok látogatják meg, akik a televízión keresztül kommunikálnak vele. Ahogy a paranormális tevékenység egyre fokozódik, Freelingék rájönnek, hogy otthonukat egy poltergeist kísérti. Dr. Lesh és Dr. Tangina Barrons parapszichológusok segítségét kérik, hogy megszabadítsák otthonukat a gonosz lénytől. A Poltergeist egy igaz történeten alapul, amely az angliai Enfieldben játszódott 1977-ben.


16. Rémálom az Elm utcában (1984)

A film egy csapat tinédzserről szól, akiket egy Freddy Krueger nevű sorozatgyilkos terrorizál. Krueger egy démoni lény, aki álmukban jelenik meg a tinédzsereknél, és megöli őket. Az egyetlen módja annak, hogy megállítsák őt, hogy ébren maradjanak.

A filmet Wes Craven rendezte, a főszerepben Robert Englund alakította Freddy Kruegert. Az 1980-as évek egyik legsikeresebb horrorfilmje volt.


17. A bárányok hallgatnak (1991)

A bárányok hallgatnak (1991)

A film egy igaz történeten alapul, amely egy FBI gyakornokról szól, akinek konzultálnia kell Lecterrel, hogy elkapjon egy másik sorozatgyilkost, akit „Buffalo Bill” néven ismertek. A film öt Oscar-díjat nyert, köztük a legjobb film, a legjobb színésznő (Foster), a legjobb színész (Hopkins) és a legjobb rendező (Demme) díját.


18. A haláltúra (Wolf Creek) (2005)

Az igaz történeten alapuló 2005-ös Wolf Creek című filmben három fiatal hátizsákos utazó az ausztrál Outbackben rekedt. Hamarosan egy szadista pszichopata vadászik rájuk, aki úgy tűnik, örömét leli szenvedésükben. A film brutális és megrázó, de egyben különleges betekintést nyújt az ausztrál tájba és az ott élő emberekbe.

Összefoglalva, az igaz történeteken alapuló horrorfilmeket mindig érdekes nézni. Általában valósághűbbek és ijesztőbbek, mint más horrorfilmek. Ha egy jó horrorfilmet keresel, amit megnézhetsz, mindenképpen nézd meg az alábbi filmek valamelyikét.

Utolsó frissítés: 2022.09.02.


Tetszett? Kérlek oszd meg

Bucee

Elhozzuk neked a legújabb és legjobb toplistákat, tényeket és érdekességeket. Minden nap a legjobb tartalmakat válogatjuk össze a világhálóról, hogy segítsünk neked valami újat tanulni vagy valami érdekeset felfedezni. Kövess minket, hogy naponta megkapd a legjobb listákat, tényeket és érdekességeket!