in

Fekete macska fajták listája

Cica fajták gyönyörű fekete bundával

A fekete macskák rejtélyük, misztikájuk és imádnivalóságuk miatt különleges helyet foglalnak el a szívünkben. Nem csoda, hogy ilyen sokan szeretik őket. Íme 9 cica fajta fekete szörmével.

#4 Maine Coon

A Maine Coon macska a legnagyobb fajta, sok Guinness-rekorddal büszkélkedhet. Méretük ellenére ezek a macskákk szelídek és nagyon szerethetőek. Közismerten nagyszerű akrobaták. A padlóról a hűtő tetejére ugrás nem jelent kihívást ezeknek az erős, izmos macskáknak.

Több színű bundával rendelkezhetnek, természetesen köztük van a fekete is. A szőrzetük hosszú és selymes, de kevesebb karbantartást igényel, mint más hosszú szőrű fajtáké.

#5 Bombay macska

A Bombay karcsú, fekete bundájáról ismert, amely egyesek szerint lakkbőrre hasonlít. Ezt a fajtát úgy tenyésztették ki, hogy megőrizze az amerikai rövidszőrű cica fekete színét és a burmai cica karcsú, izmos testét. Az így létrejött fajtának nemcsak csodálatos a kinézete, de kedves és odaadó a személyisége is.

#6 Amerikai rövidszőrű

Ezek a macskák nagyon népszerűek. Gyengédek és nagyszerűek a gyermekes családok számára, és hosszú életet élnek. Mint sok fajtánál, sokféle színben is kaphatók, de legnépszerűbb színük a fekete. Egyes fekete bundájú kiscicák füstös színekkel rendelkeznek a hasukon és a farkukon, de ezek felnőtt korukra teljesen feketévé válnak.

#7 Brit rövidszőrű

fekete macska fajták

A brit rövidszőrűek nyugodtak, és nem túl beszédesek. Ezek a macskák közepes-nagy méretűre nőnek, és bár a mélyszürke szőrzet a legelterjedtebb szín, feketék is lehetnek. A teljesen fekete macskák azonban valóban teljesen feketék, még az orruk és a mancsaik is. Az egyik legismertebb fekete talpú macska fajta.

Érdekelhet ez is: A legjobb cicás filmek listája.

#8 Amerikai Bobtail

Az amerikai bobtailok nagy, sportos macskák, átlagon felüli intelligenciával. Ezek a cicák nagyszerű családi háziállatok, mert mindenkivel barátságosak. Bundájkuk különböző színű és hosszúságú lehet. A fekete bundájú bobtailek sűrű, puha szőrzetűek, mancsukon fekete vagy barna párnákkal.